День пам'яті святителя Миколая Чудотворця

19 грудня вся повнота Православної Церкви вшановує пам'ять одного з найбільших святих угодників Божих – святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських Чудотворця. Цей день є особливо знаменним для усіх жителів міста Богуслава, адже вже понад 300 років у цьому місті веде свій літопис Свято-Миколаївський чоловічий монастир. Не винятковим був і цей рік для всіх вірних та парафіян цієї обителі. 22 травня в день перенесення мощей святителя Миколая, монастир відвідував його Священноархимандрит – Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

І 19 грудня, всі небайдужі до своєї святині поспішали всупереч морозному ранку на святкове богослужіння до стін обителі.

Напередодні, у вівторок ввечері у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі було відслужено святкове всенічне бдіння. На наступний день, було звершено святкову Божественну літургію, по завершені якої було відслужено молебень до Святителя Миколая. Закінчилось урочисте богослужіння уставним многоліттям, та співом братії та усіма віруючими пісні «Ой, хто, хто Миколая любить…», та врученням усім присутнім на богослужінні пам’ятних подарунків.

Усі святкові богослужіння та урочистості були звершені ігуменом Арсенієм та братією монастиря.

 

Натисність на фото щоб збільшити, та переглянути слайд-шоу: