Освячено Свято-Покровський храм у Богуславі

 

12 жовтня 2015 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав місто Богуслав на Київщині, де звершив чин освячення новозбудованого храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці. На в'їзді до міста Його Святість зустріли митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, міський голова Богуслава В'ячеслав Дяченко, меценат будівництва храму Петро Гавриленко, благочинний Богуславського району протоієрей Ігор Поліжак. Святійшому Владиці піднесли коровай та квіти.

 

Під час Чину великого освячення храму та Літургії Святійшому Патріарху Філарету співслужили: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, благочинний Богуславського району протоієрей Ігор Поліжак, намісник Миколаївського чоловічого монастиря міста Богуслав ігумен Арсеній (Пожарний), духовенство Богуславського і Миронівського благочиння.

На малому вході Святійший Владика нагородив правом носіння хреста з прикрасами протоієрея Ігоря Поліжака.

За богослужінням співав хор Київської православної богословської академії під керівництвом диякона Юрія Мигаля.

Святійший Патріарх Філарет звернувся до парафіян храму з проповіддю про значення храму у житті православних християн та важливість покаяння і причастя Святих Христових Таїн.

Після богослужіння Святійший Владика нагородив орденом святого Миколая Чудотворця мецената та будівничого храму Петра Гавриленка. Активних парафія храму Предстоятель Київського Патріархату удостоїв Патріарших благословенних грамот. Медалями "За жертовність і любов до України" Архіпастир нагородив українських воїнів - мешканців Богуслава, які відзначилися героїзмом у війні з окупантами на Донбасі.

Владика Епіфаній подякував Святійшому Владиці за візит на Богуславщину та освячення храму. Настоятель храму протоієрей Ігор Поліжак підніс Святійшому Владиці та Патріаршому наміснику просфори.

Після освячення храму та Божественної Літургії, на запрошення ігумена Арсенія (Пожарного), Святійший Патріарх Філарет у супроводі митрополита Епіфанія відвідав Богуславський Миколаївський чоловічий монастир та оглянув хід будівництва Успенського собору.